Voorbereiding van de vermouth-vergadering 2018
Wij proeven witte droge vermouth's op onze vergadering van februari.
de betere supermarkt vermouths, ons inspirerend op de smaakinspecteur van radio 2
een zelfgemaakte vermouth
tevens kan iedereen die wil zijn favoriete vermouth samen stellen.
een vrij exclusieve Italiaanse vermouth, genoemd naar koning Carlo Alberto, die begin de jaren 19e eeuw regeerde en nog steeds gebaseerd op een vermout recept van de hofleverancier van de toemalige koning. Deze hofleverancier, een man genaamd Tumalin Baracco Bartolomé de Baracho, was uitbater van de wijnhandel “Vini di Alba” en grootvader van de huidige productieverantwoordelijke. De droge witte vermout wordt gekruid met 21 kruiden en specerijen.
De vermout heeft slechts 1 filtering om hun smaken, geuren en delicate ingrediënten zoveel mogelijk te bewaren. Dankzij de Moscato d'Asti wijn is deze Dry vermout anders dan anderen omdat het zijn zachtheid en lichte toonzetting behoudt. Het benadrukt de harmonie van alle kruiden op een uitzonderlijke manier.
meer info op https://www.riservacarloalberto.com/extra-dry-vermouth.html
Kies hoe je wil proeven (puur, met spuitwater of met tonic).
Het smaakpanel van de Inspecteur van Radio 2, proefde 5 verschillende merken Italiaanse ZOETE witte Vermout uit de supermarkt (dus geen droge witte...). Benieuwd naar hun top 5 ? --> Dit werd hun top 5 : https://radio2.be/de-inspecteur/welke-vermout-mag-het-voor-jou-zijn
Vermouth kan je perfect zelf maken. Meer informatie vind je op https://overmout.nl/zelf-vermout-maken/, er zijn 3 methodes in beschreven om zelf vermout te maken.
Warme maceratie
Koude maceratie
Mix & Match
Onze poging, we gebruiken smeets jonge jenever
de start op 7/1/2018
regel, hoe straffer hoe minder er in
Bitter: HOP, 7 bellen
Fruit: kers, mandarijnschil, limoenschil
Kuiden: salie, rozemarijn, laurier
Specerijen: Cayenne halve zonder zaadjes, gember cardemon,steranijs, jeneverbes, kruidnagel, koriander
drie weken laten trekken en dan zeven
Ons huisrecept dat we gaan proeven/ 2el bitter/ 3el fruit / 2el kruiden /1el specerijen extract op 33cl witte wijn. Heel klein beetje suiker 1/4de el suikersiroop (100/100)
droge vermouth max 5% droge stof, wellicht beter veel minder
Informatie over de betere en ook exclusieve vermouths vind je op http://negroni.be/brands.html